About

Over mij

Ik ben Marco Faasse, 41 jaar en ik ben werkzaam als Enterprise Collaboration Specialist SharePoint bij Microsoft. Al sinds langere tijd, eigenlijk als sinds mijn tijd bij Randstad HR Solutions zie ik de meerwaarde van online samenwerken binnen organisaties. Maar zie ik ook dat nog niet iedere organisatie zo ver is en dat er nog veel misverstanden bestaan over het gebruik van SharePoint portals en het slim en effectief inzetten hiervan.

Ik heb er mijn werk van gemaakt organisaties hierin te adviseren. Hoe kun je nu een sociale samenwerkingsomgeving opzetten die ook wordt gedragen door de organisatie. Social Collaboration heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Sociale media maken een onlosmakelijk deel uit van onze wereld, dus, ook van intranet. Intranet gaat over het verbinden van mensen en kennis. Elkaar vinden en elkaars vaardigheden weten te gebruiken. Kennismanagement in de breedste zin van het woord. Prachtige materie.

Via deze blogsite blog ik over mijn projecten, gedachten en ideeen over deze materie. Input is van harte welkom!

Advertisements

2 thoughts on “About

  1. Mooi onderwerp Marco, ik zit er midden in. Starten met een Social (Business) Collaboration platform is 1 ding, mensen op een platform krijgen gaat ook nog maar ze er actief op houden en bereid te krijgen kennis te delen is een totaal andere uitdaging. Relevantie is belangrijk; het ‘what’s in for me..”. En usability; als het niet “easy to do” is haken mensen af. Community Management is essentieel maar dan wel in een verbindende rol, je moet het mensen zelf laten doen en ervaren. Als het voor ze werkt groeit een platform en wordt kennis gedeeld…

  2. Beste Marco,
    sinds kort ben ik bezig met de implementatie van SharePoint. In je blog heb ik enkele argumenten gevonden om “de strijd” tegen mappen aan te kunnen gaan… 😉 Dank daarvoor.
    Groeten,
    Rob

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s