Data naar Office 365 nu nog eenvoudiger!

Office 365 import tool

Goed nieuws. Geweldig nieuws zelfs. Migraties naar SharePoint Online zijn niet altijd de meest eenvoudige geweest. Daar komt met deze tool verandering in. Technisch gezien dan. (Qua datakwalificatie (wat is gevoelige informatie, wat is oude data, wat is er dubbel etc.) verandert dit niets aan de situatie, maar daar zijn andere oplossingen voor). Waar het wel heel veel aan verandert, is de eenvoud van het krijgen van je data in O365. Dat ging in het verleden met migratietools en third party oplossingen. Dat kan nog steeds, maar, met de O365 Import Tool zorgt Microsoft ervoor dat data eenvoudig op twee manieren in je tennant komt. Beide zijn nieuw.

  1. Via de import service, standaard aanwezig in O365 admin center
  2. Distributie van je harde schijven naar het datacenter van Microsoft, waar ze uitgelezen worden en waar de data in je O365 tennant wordt geplaatst.

Office-365-Import-Service-1

Wanneer kies je voor welke manier? Dat hangt er vanaf. Als je minder dan 10 TB aan data te verstouwen hebt, is uploaden waarschijnlijk sneller. Heb je meer data of toch wel een heel beperkte internetconnectie, dan is het opsturen van je data waarschijnlijk sneller. Dat voorkomt ook bij grote migraties de huur van een extra tijdelijke datalijn met extra capaciteit.

Beide geldt voor data binnen SharePoint Online, OneDrive for Business maar ook voor Exchange Online. Je kunt je PST files nu dus ‘gewoon’ op HD’s zetten en naar Microsoft opsturen. Mooi.

Dit is geweldig nieuws, aangezien de stap naar de cloud hiermee makkelijker wordt gemaakt voor veel organisaties. Ik heb in de meeste projecten meegemaakt dat men vaak om begrijpelijke redenen aanhikt tegen een migraties vanwege de complexiteit en de technische uitdaging. Dat laatste maken we hiermee een stuk simpeler. Je levert de data aan op je harde schijven en Microsoft zorgt voor de verwerking. Leuker kunnen we het niet maken 😉

Meer informatie vind je hier: https://technet.microsoft.com/library/ms.o365.cc.IngestionHelp.aspx?v=15.1.166.0&l=1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s