DLP (Data Loss Prevention) in Office 365

DLP in Office 365

We kunnen DLP (Data Loss Prevention) in Office 365 onderverdelen in twee services, DLP over Exchange en DLP over SharePoint. De werking is hetzelfde.

DLP en Exchange

Met DLP policy’s binnen Exchange werken op basis van templates. Er bestaan reeds diverse templates die door de organisatie kunnen worden aangepast of uitgebreid. Met deze policy’s zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de gebruiker een waarschuwing krijgt als hij gevoelige informatie wil mailen of zelfs helemaal niet in staat is deze informatie via mail te delen. Dit kan gaan om credit card nummers, maar ook om gevoelige documenten, zoals een researchdocument o.i.d. Naast de inhoud van de mail zelf is DLP ook in staat om met DLP Fingerprinting attatchments te beoordelen op gevoelige informatie. Meer informatie is in deze duidelijke blog te vinden:

https://blogs.office.com/2013/10/28/office-365-compliance-controls-data-loss-prevention/

DLP over SharePoint en OneDrive for Business

Uitbreiding van de DLP service over SharePoint heen maakt dat ik iets soortgelijks met SharePoint documenten kan doen. Daarmee draag ik zorg voor een bepaalde compliancy. Staan documenten wel op de juiste plek opgeslagen? Worden gevoelige documenten niet op de OneDrive for Business site opgeslagen, waar ze (te) gemakkelijk kunnen worden gedeeld met externen dankzij External Sharing? Worden de kostbare R&D documenten inderdaad wel op de projectensite opgeslagen, waar standaard op de documentenbibliotheken IRM (Information Rights Management) aanstaat of zwerven ze rond op mijn SharePoint omgeving?

Bovenstaande zaken kunnen middels DLP over SharePoint en OneDrive for Business worden gemanaged. Meer informatie over deze service is te lezen op Office Blogs:

https://blogs.office.com/2015/04/21/evolving-data-loss-prevention-in-sharepoint-onlineonedrive-for-business-and-office-applications/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s