Techready, Seattle

Afgelopen week was Techready 16 in Seattle. Een Microsoft only evenement met meer dan duizend sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Fantastisch om bij te wonen natuurlijk en hoewel de inhoud ‘Microsoft confidential’ is, mag het duidelijk zijn dat het ook vooral gaat over de kracht van de cloud met Office365, Azure, Office on demand en meer. Azure biedt met IaaS, PaaS en SaaS gigantisch veel mogelijkheden. Als applicatieplatform, als database, als snel extra webservercapaciteit voor een marketingcampagne, noem maar op. Maar ook als storage kent Azure veel mogelijkheden en er zijn diverse scenario’s te bedenken waarin Azure als extra storage via Remote Blob Storage RBS de SQL server capaciteit kan ontlasten.

Verder uiteraard veel aandacht voor onze Office365 propositie. Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de kracht van Project Online, niet in de laatste plaats door de volledige integratie met SharePoint. Portfolio Management met dashboards voor planning, budget, KPI’s, resourceplanning, taken en meer en projectensites voor de collaboration, dit is zoals PPM  werkt.

screenshot-project-2

Met de opkomst van Windows8 en Windows 8 tablets biedt dit natuurlijk ook prachtige kansen voor apps. Stel je maar voor, alle belangrijke projecteninformatie via app op de tablet ontsloten en op de momenten dat daar de gelegenheid voor is, de projectinformatie bijwerken op de laptop of vaste pc. Anytime, anywhere toegang tot dezelfde projectinformatie.

Ook veel aandacht voor social tijdens deze Techready. Met Yammer en SharePoint 2013 hebben we natuurlijk de meest complete en enterprise waardige social experience voorhanden. Dat werkt, want, social krijgt meer en meer aandacht van organisaties en vormt inmiddels een vast onderdeel van de gespreksonderwerpen met onze klanten. Enterprise Social Networking is volwassen geworden en de cloud heeft daar serieus aan bijgedragen.

Speaking of social, een evenement wat je niet mag missen, de Yammer tour in Amsterdam. 28 februari in de Westergasfabriek. Geef je op en spreek met medebezoekers over de kracht van social voor je organisatie.

yammer

Yammer Tour

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s