SharePoint 2010 en Silverlight

SharePoint 2010 en Silverlight project Inter Access in de tweede kamer 

Team SharePoint van Inter Access is vandaag begonnen met het ontwikkelen van VLOS voor de tweede kamer. VLOS is een SharePoint 2010 maatwerkapplicatie, bedoeld voor de verslaglegging van het gesproken woord tijdens de vergaderingen in de tweede kamer. 

De interface van SharePoint wordt hiervoor vrijwel volledig met Silverlight opgebouwd, daar de portal met voornamelijk markeerschermen werkt. En juist deze markeerschermen moeten makkelijk en intuïtief kunnen worden benoemd en gekozen.

Er wordt steeds een keuze gemaakt uit bestaande lijsten en data in SharePoint, bijvoorbeeld welke spreker welk onderwerp bespreekt. De spreektijd is ook beperkt en wordt actief in SharePoint bijgehouden. De uitwerking van de tekst gebeurt in eerste instantie in steno door een stenograaf en dit wordt vervolgens uitgewerkt in de juiste zaak in SharePoint, dus, bij het juiste onderwerp, de spreker en de betreffende datum en tijdstip. Dankzij de interface is het vervolgens weer eenvoudig de informatie op verschillende manieren terug te vinden; wie wat en wanneer gezegd heeft en welke onderwerpen er aan de orde zijn geweest.

Technisch interessant is dat de volledige oplossing in solutions wordt gedeployed. Alle content types, lijsten, sites en metadata wordt middels features uitgerold op de SharePoint omgeving. Op dit moment wordt als eerste het framework voor het deployen van de oplossing, ontwikkeld.

Via deze blog zullen we de technische uitdagingen, die we ongetwijfeld tegenkomen, delen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s